dinsdag 18 november 2014

BeautyTime ~ Puistjes

Heei,

Arrgh! Ik heb puistjes!! Meestal verdwijnen puistjes wanneer je in de twintig bent, maar 10% blijft met acne zitten tot ze in de 30 en zelfs 40 zijn. Inmiddels weet je dat je huid grondig in de war kan worden gestuurd door je hormonen. Je menstruatiecyclus en de aticonceptiepil kunnen eveneens de oorzaak zijn van het verschijnen van puistjes. Klik hier om de BeautyTime quiz te doen!

Van alle huidproblemen is de behandeling van acne waarschijnlijk de meest omstreden. Hoewel de precieze oorzaken niet duidelijk zijn, geloven de meeste dermatologen dat genetische en hormonale factoren de grootste bijdragen leveren. Natuurgenezers zullen daar waarschijnlijk stress, gebrek aan beweging en een slechte voeding aan toevoegen. En volgens de ayurveda kan elk schoonheidstype puistjes krijgen tijdens de puberteit en aan ernstige acne lijden wanneer ze uit evenwicht is.


Wat is acne en vette huid?
Acne en een vette huid ontstaan door een verhoogde productie van huidsmeer, die wordt afgescheiden door de vetklieren. Huidsmeer is kleverig, verstopt poriën en veroorzaakt vetpuistjes en mee-eters. Huidsmeer irriteert de huid en veroorzaakt rode bultjes. Het is een paradijs voor bacteriën en het kan leiden tot kleine infecties die tevoorschijn komen als pijnlijke, nijdige puistjes.


Hoe lang duurt het tot een puistje verdwijnt?
Het duurt ongeveer 5 weken vanaf het ontstaan van een puistje tot het weer verdwijnt. Aangezien de meeste behandelingen erop gericht zijn de vorming van nieuwe puistjes te voorkomen, kan het dus langer duren dan een maand voordat een nieuwe behandeling enig zichtbaar resultaten oplevert.


Advies van andere.
Sommige dermatologen  adviseren dat de huid volledig moet worden ontvet voordat die weer normaal kan worden. Anderen beweren dat een vette huid die gevoelig is voor acne, langzaam en voorzichtig behandeld moet worden met verzorgingsmiddelen die niet agressief en niet uitdrogend zijn en die de poriën en puistjes niet verstoren. Velen geloven dat het verwijderen van alle vet er alleen maar voor zorgt dat de huid harder gaat werken om het verloren vet te vervangen, met als gevolg: meer vet en soms meer puistjes.


Mijn advies.
Acne kan get best behandeld worden met etherische oliën. Een beetje teatree- of lavendelolie op een pijnlijk puistje kan een infectie voorkomen en het genezingsproces versnellen. Dagelijks reinigen met 5 druppels lavendelolie in wat water zal ook de verspreiding van bacteriën op de huid helpen voorkomen en het ontstaan van nieuwe puistjes tegenhouden. Een mengsel van 50 ml zoete amandelolie met 5 druppels kamilleolie, 4 druppels geraniumolie, 2 druppels lavendelolie en 2 druppels rozenolie zal je huid kalmeren en ontsmetten.
Tegenwoordig kunnen artsen ernstige acne behandelen met antibiotica, lasers en antibiotische zalven en crèmes. Heb je meerdere puistjes op je gezicht, nek, rug en borst, raadpleeg dan een arts.

Kiss Emma Sue

Geen opmerkingen:

Een reactie posten